Pontosan illeszkedik az arcra a védőszemüveg

A szem az emberi test fontos szerve, ami a látásért felelős, ezért a védelme minden veszélyes munka során kiemelkedően fontos. A webáruházunkban kedvező áron megvásárolható védőszemüveg modellek találhatóak.

Ezek védik a szemet a különböző tevékenységek, például fémmegmunkálás, építőipar és vegyipari munkák, illetve kőzet feldolgozás során. A védőszemüvegek fajtái megvédik a szemet az ultraibolya sugárzástól is, ha az hosszú ideig van kitéve a napsütésnek. A nyitott modellek az arccal érintkező pontok számában különböznek a zárt társaiktól. Az előbbinél az érintkezés az orr körüli részen és a halántékon keresztül történik. Az utóbbinál a szemüveg teljes kontúrja érintkezik az arccal és egy rugalmas, méretre állítható fejpánt fut végig a halántékon és a tarkón.

A nyitott védőszemüvegek lényegesen könnyebbek. Mivel a szem alatti rész nem zárt, a levegő szabadon kering és a védőszemüveg nem párásodik. Ez a kialakítás azonban nem nyújt optimális szemvédelmet, ha vegyszerekkel vagy elektromos szerszámokkal dolgozunk.