Kerámia bevonatos edényekkel meleg marad az étel

kerámia bevonatos edények
Kerámia bevonatos edények

Ezek a modern háztartási termékek elhelyezhetőek a kemencében, a gáztűzhelyen, illetve az elektromos és az indukciós főzőlapon egyaránt. A dizájnos kerámia bevonatos edények titka, hogy a kerámiából készült termékeket hőálló aljjal erősítik, ami a törékeny anyagot a legkeményebb körülményekhez is hozzáigazítja.

Ugyanakkor a kerámia bevonatos edényekkel társított összes előny változatlanul megmarad. Így továbbra is jelen van a nagy hőkapacitás, a környezetbarát jelleg és az étel hosszú ideig melegen tartásának képessége. Tehát, ha összehasonlítjuk ezeket a fazekakat másokkal, akkor nyilvánvaló előnyökre bukkanunk.

Ezek közül a legfontosabb a már említett nagy hőkapacitás és az egyenletes hőelosztás. Ezekben a paraméterekben a kerámia felülmúlja a népszerű öntöttvasat. Az anyag ismert tulajdonsága, hogy sokáig forró marad és nagyon lassan hűl le. A lényeg, hogy idővel a háziasszony megszokja ezt a tulajdonságot és időben kikapcsolja a tűzhelyt, emlékezve arra, hogy a főzés a kerámia bevonatos edényekben hőforrás nélkül is folytatódhat.