
Az embereket egyre jobban foglalkoztatja az egészséges életmód. Vannak, akik a vegán táplálkozásra esküsznek, mivel azt vallják, hogy a növényi fehérjék sokkal egészségesebbek, mint az állati eredetűek.
A szójafehérje izolátum, a szójabab és a fehérje hatásai már régóta ismeretesek azok körében, akik szeretnék az állati fehérjét a növényivel felváltani. A szója fogyasztása főleg Ázsiában rendkívül elterjedt, azonban a világ más részein is egyre népszerűbb. Ez a növény, amellett, hogy nagyon tápláló, rendkívül sokoldalú is. A kínaiak egyik alapvető tápanyaga ősidők óta a szójabab, már évezredek óta termesztik, így a mai ember számára megkérdőjelezhetetlen a biztonságos fogyasztása.
Bár a szója termesztése Kínában már az időszámításunk előtti időkbe nyúlik vissza, Európa a XVIII. században fedezte fel ezt a csodálatos növényt. A szójafehérje azért olyan nagyszerű, mivel tartalmazza azokat az aminosavakat, amelyek az emberi szervezet működésében nélkülözhetetlenek. Egészségesebb, mint az állati fehérje, mivel nem hizlaló energiát tartalmaz.