A romlandó élelmiszerek közül se mindent érdemes lefagyasztani!

Romlandó élelmiszerek fagyasztása
Romlandó élelmiszerek fagyasztása

A tény, hogy az emberiség rájött az ételek fagyasztható jellegére, és kifogástalan eszközöket kreált annak érdekében, hogy ez lehetővé váljon, mindenképp hatalmas, korszerű megoldásnak számít(ott). Azonban nem minden romlandó étel fagyasztható, és vannak olyanok, amelyeket semmiképp sem érdemes a mélyhűtőbe tenni.

Ez a cikk most pontosan ezzel a témával foglalkozik, felosztva az ételeket kategóriákra, és azokon belül elemezve, hogy pontosan mik tárolhatóak a mélyhűtőben, és mik azokat, amiket nem szabad lefagyasztani. Nem lep meg senkit, hogy a húsok egytől egyig egyszerűen fagyaszthatóak, és annak érdekében, hogy ne romoljanak meg, mindenképp kötelező ez a megoldás.

A sertéshúst érdemes szortírozva elhelyezni a mélyhűtő gyorsfagyasztó rekeszébe. A baromfi esetén is ugyanez a helyzet, mivel a húsdarabokat egészben ajánlatos csomagolni vagy épp darabolva, amik jók lesznek pörköltnek vagy egyszerű sütésre. A halak esetében pedig fontos az alapos filézés az elhelyezés előtt, ami a halat megszabadítja az esetleges nem kívánt részektől. Ha ez megtörtént, akkor nyugodtan el lehet tenni a húst.

A gyümölcsfajták esetén is jó megoldás lehet a fagyasztás, hiszen ezek jól bírják a nagy hideget. Természetesen, vannak kivételek is. Remekül fagyasztható például a meggy, cseresznye, őszibarack, sárgabarack, alma, körte, szilva, ringló, a kemény sárgadinnye, ribizli. Vannak olyanok is, amelyeket nem érdemes mélyhűtőben tárolni, mint például a görögdinnye, szőlő, narancs, mandarin, grapefruit. Ha ezen gyümölcsök nem is, de a belőlük készült lé és püré fagyasztása megoldható.

Sokan nem tudják, de még a tejtermékek is elviselik a fagyasztást, és nem keletkezik kár az adott termékben. Ide sorolható például a vaj és még különféle sajtok, juhtúró vagy a túró alapú szendvicskrémek. Azonban már a a tejföl, a kefir és a joghurt esetében ez nem kivitelezhető. Bizony még a finom sütemények is fagyaszthatóak, és az egyedi ínyencségek, mint például a piskóták, linzerek és élesztős tészták. Talán egyetlen étel, ami nem tehető a mélyhűtőbe, az a csoki, mert a kakaóvaj hamar kicsapódik.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás