Mivel oldjuk meg otthonunk fűtését gazdaságosan a hideg időszakban? Ez a kérdés sok mindenkiben felvetődik, főként amikor megérkeznek az első hűvösebb szelek. De nem jó egészen eddig várni, hanem érdemes időben felhalmozni a készleteket. Kivételes lehetőségeket rejt magában a tojásszén, amit magas nyomáson préselnek össze. A kötőanyagot nem cement vagy valamilyen olajszármazék adja, hanem szalma. Ennek hála nem porlik és nem válik éghetetlenné az alapanyag, hanem a legnagyobb terhelés közepette is esetleg kettétörik.
De menjünk kicsit tovább a tojásszén vizsgálatával! Ami az előnyét még kézzelfoghatóbbá teszi az a szálláthatóság, könnyű adagolási lehetőség és persze a kimagasló kalóriaérték. Amint tudjuk, a szén jól ég és ugyanez a helyzet a szalmával is. Ha ezeket összetesszük, akkor abból csak valami kitűnő sülhet ki. A tojásszén, megszületése óta hatalmas népszerűségnek örvend.
Próbáljuk ki mi magunk is és döntsük el saját tapasztalatból, hogy tényleg megszolgálja-e a bizalmat! Látogassunk el a matrabrikett.hu oldalra, ahol megismerhetjük a rendelés feltételeit és az árakat. Továbbá még rátalálunk itt más kivitelekre is, a zsákos barnaszén képében például. Ez általában 25-30 kilogrammos, úgynevezett big bag (1 tonnás) kiszerelésben kapható. Akár a kisebb változatok, akár a nagyobb csomag mellet tesszük le a voksunkat, nem fogunk csalódni a hatásfokban. Annak függvényében érdemes választani, hogy pontosan mekkora hely áll a rendelkezésünkre. A zsákos barnaszén könnyen szállítható, nem porlik és a raktározás során sem veszíti el a tulajdonságait.
Ellentétben a fával, semmilyen élőlény nem emészti fel és már alapból minimális nedvességtartalommal kapjuk meg, tehát azonnal remekül ég. Mivel egységnyi súlyról van szó, aminek a fogyását jól nyomon követhetjük, ezért a beosztása sem okozhat problémát, akárcsak a jövőre való előrevetítés. Legyen otthon zsákos barnaszén és megtapasztalhatjuk, milyen hatékony termékről van szó! Jöhet bármilyen hideg tél, csak néhány darabot kell a tűzre pakolni és máris árad a kellemes meleg.