Mit tehetünk a köszvény megelőzéséért?

Köszvény
Köszvény

Az ízületi betegségek megelőzéséért mi magunk is sokat tehetünk. Példának okáért, a köszvény magas húgysavszint miatt alakul ki, amit a megfelelő táplálkozással normál szinten tudunk tartani. Ugyanis a húgysav a purinok végterméke, ezért ha kerüljük a magas purintartalmú ételeket, azzal nagyban csökkenthetjük a köszvény kialakulásának esélyét.

Ilyen élelmiszerek az élesztő, a füstölt húsok és egyes halfajták. Ugyanakkor, általában a húsok is elég nagy százalékban tartalmaznak purint, ezért a fájdalmas tünetek elkerülése érdekében, érdemes ezeket is minimalizálni az étrendben.

Ezek helyett, ajánlott inkább csirkét, zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket és különféle magvakat fogyasztani, ugyanis ezek nem növelik jelentősen a húgysavszintet. Érdemes odafigyelni a méregtelenítésre, hiszen lényegében a köszvény a kiválasztó szervrendszer rendellenes működésére vezethető vissza. Ebben lehet segítségünkre például a kurkuma, ami segíti a máj és az epe egészséges működését, valamint erősíti a védekező rendszert is.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás