A kókuszdió beléből készült olaj bátran fogyasztható, akárcsak az olívaolaj. A kókuszolaj 90%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavakat, 3%-ban pedig többszörösen telítetlen zsírsavakat. A minősített kókuszolajok sokáig eltárolhatóak. Semleges ízzel rendelkeznek, a hő tűrőképességük rendkívül magas. Felhasználható sütemények készítéséhez, vagy akár húsok sütéséhez is. A kókuszolaj gyulladáscsökkentő hatású készítmény, ami fokozza az anyagcserét.
Az olaj segít megőrizni a testsúlyt, hiszen nem hizlal. A minősített kókuszolajok laurinsavat tartalmaznak, ami vírus- és baktériumölő tulajdonságú, továbbá védi a szívet is. Az olaj gombaölő tulajdonságának köszönhetően, alkalmazható hüvelygomba és Candida ellen is. A minősített kókuszolajok a bőrre is kifejtik jótékony hatásukat. Hidratálják a bőrfelületet, erősítik a kötőszöveteket, továbbá meggátolják a bőr megereszkedését és a ráncok kialakulását. Az olajról bővebb információkat találhatnak az érdeklődők az áruház felületén.