Miből készüljön a paleo kenyér?

paleo kenyér
Paleo kenyér

A paleolit kori táplálkozás reprodukálása egyre népszerűbb Magyarországon. Olyan gasztronómiai irányzatról van szó, ami teljes étrendet követel, ami nem egyszerű diéta, hanem inkább életmód. Nagyon hasznos a népbetegségek kordában tartására és megelőzésére, rendszerint azok állnak át erre az életvitelre, akiknek családjában van cukorbeteg, lisztérzékeny, magas vérnyomásos, elhízott esetleg vegán. Számukra a paleo kenyér az alap.

Többnyire magok őrleményeiből, kombinációjából készül, ami az emésztési gondokkal küszködők életét is megkönnyíti. A házilag készült paleo kenyér sokkal tömöttebb, mint a bolti kenyér, hiszen kelesztők és térfogatnövelők nélkül készülnek. Íz-fokozásra semmi szükség, hiszen az alapanyagok már magukban hordozzák a zamatukat, karakteres és különleges íz-világukat.

A Natúr Reform weboldalán olyan liszteket talál, amelyek nemcsak a paleo kenyér elkészítéséhez kiválóak, süthet belőlük tortákat, sütiket. Némelyikük a tésztakészítésben is hasznosíthatóak, így az olasz ételek szerelmesei sem kell lemondjanak a spagettikről, tagliatellékről, gnochikról és raviollikról.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás