Az azonnal terhelhető implantátum javítja az életminőséget

Azért érdemes az eljárás mellett dönteni, mert a hatására javul a rágás, a beszéd és nem persze esztétikus. Mivel az azonnal terhelhető implantátum segíti a rágást, ezáltal az emésztési panaszok is csökkennek. Teljesen olyan, mint az eredeti rágócsontok, így komfortérzetet biztosít és növeli az önbizalmat.

Azoknál az embereknél is alkalmazható, akiknél nagyobb mennyiségű a csonthiány. Az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nem kell hónapokra lemondani a rágósabb falatokról, hiszen ahogy a neve is rámutat, rögtön használható. Az azonnal terhelhető implantátum esetében nincs szükség kiegészítő elemekre, hiszen egy részből áll. Nincs vágás, csak fúrás az üreg kialakításakor, ezért a gyógyulási idő is rendkívül gyors.

Annak köszönhetően, hogy egy részből áll, a baktériumoknak nincs esélyük megtelepedni, ezáltal az elvesztésének az esélye nagymértékben csökken. Az azonnal terhelhető implantátum beültetése javasolt már a fog eltávolításának napján. Ez azért előnyös, mert így a többi rágócsont nem változtathat pozíciót.