A low-carb diéta megkönnyíti a zsírégetést

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend a szénhidrátbevitel korlátozásából áll. Azonban nincs egyetlen közös, meghatározott szint, amire a szénhidrátok arányát az étrendben csökkenteni kellene.

A gyakorlatban a low-carb diéta híveinek étrendje elsősorban fehérjét és zsírokat biztosító termékekre épül. Nincsenek azonban tiltott termékek. A fő szabály az, hogy naponta bizonyos mennyiségű szénhidrátot kell fogyasztani. Egyes élelmiszerek azonban kevésbé, míg mások hasznosabbak lehetnek a low-carb diéta fenntartásában.

A termékek bontását tehát elsősorban a szénhidráttartalom határozza meg. Az alacsony szénhidráttartalmú élelmiszerek közé tartozik az uborka, a retek, a paradicsom, a bogyós gyümölcsök, a cukrozatlan tejtermékek, a hús, a hal és a diófélék.

Nem javasolt azonban a burgonya, a sárgarépa, a banán, a gabonafélék és az édességek fogyasztása. Nincs viszont bizonyíték arra, hogy a low-carb diétával hatékonyabban fogynánk, mint más étrenddel. Az eredmények eléréséhez inkább a kalóriák, mint az étrendben lévő szénhidrátok mennyiségének korlátozása a kulcs.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás