A legjobb fogyókúra önmagában nem elég

legjobb fogyókúra
Legjobb fogyókúra

Világszerte emberek milliói érdeklődnek a különféle diéták iránt, mert a kornak és a magasságnak megfelelő testsúly megőrzi a jó egészséget és kellemes hatással van az alakra. A legjobb fogyókúra kifejezésre való keresések száma évről-évre rekordokat döntöget. Rengeteg fajta étrend és táplálkozási rendszer létezik, amelyek közül sok nemcsak nehezen tolerálható, de egyenesen káros is.

Egyes diéták gyors eredményt érnek el, de negatív hatással vannak a szervezet összes rendszerére, lelassítják az anyagcserét, ami további súlygyarapodáshoz vezet. Ezért, hogy mi a legjobb fogyókúra és milyen diétás elveket kell követni a biztonságos fogyáshoz és az eredmények fenntartásához, még mindig sok kérdést vet fel.

Ha kizárjuk a súlygyarapodás betegségekkel összefüggő okait, a fogyás receptje egyszerű: pontosan annyi kalóriát fogyasszunk, amennyit felhasználunk. A súlyvesztéshez kalóriadeficitet kell létrehozni, azaz kevesebb kalóriát kell fogyasztani és többet felhasználni. A legjobb fogyókúra azonban sokak szerint még mindig a mozgásgazdag életmód.