A gluténmentes péksütemény alapanyaga lehet a barnarizs

A gluténmentes péksütemény állaga megfelelő
A gluténmentes péksütemény állaga megfelelő

Több olyan eset is előfordulhat, amikor meg kell válogassuk, hogy mit eszünk. Azok, akik kifejezetten kedvelik a pékárukat, nem árt odafigyelniük, hogy ne fogyasszanak belőle túl sokat. Amennyiben van rá lehetőség az sem probléma, ha a gluténmentes péksütemény mellett döntenek.

Az ilyen termékeket nemcsak lisztre érzékenyek fogyaszthatják, bár főként nekik készül, hanem bárki, aki ki akar próbálni valami újat és ízletest. Nagyon sokféle lehetőség van, hogy milyen lisztből készítsék el azokat a termékeket, amelyek nem tartalmaznak glutént. Sok esetben ezek az anyagok igen egészségesek és nagymennyiségű vitamint is tartalmaznak, aminek köszönhetően hamarabb szívódnak fel a szervezetben.

A barnarizsből készült liszt például tartalmaz sok kalciumot, vasat és káliumot az ásványi anyagok közül, valamint B-vitaminokat. A magas rozs és fehérje tartalmának köszönhetően pedig, az ebből készült gluténmentes péksütemény nagyon könnyen felszívódik a szervezetben így nem terheli meg az emésztőrendszert. Érdemes lehet saját kezűleg elkészíteni ezeket a süteményeket, ha van hozzá türelmünk.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás