A betűjátékok és a kisiskolások kapcsolata

Nem újdonság, hogy az óvodát elhagyó, újonc kisiskolások az intézménybe érkezéskor már birtokában vannak az írás tudásának. Le tudják írni a saját nevüket, felismerik a betűket. Az otthon már játékos felkészítésben részesült gyermekek könnyebben veszik az első osztály akadályait.

A betűjátékok nagyban hozzájárulnak ezen készségek elsajátításához. Megismertetik a csemetéket az ABC világával, a betűk formáival, hangzásával. Több formájuk van. Közkedvelt a forma beillesztős betűjátékok, a mágneses betűtáblák, de népszerűek a munkafüzetek vonalvezetéses rajzgyakorlatokkal is. Az ábrák és rajzolásos feladatok elősegítik, hogy a betűk kanyarítását már könnyedén elsajátítsa a gyermek az iskolapadban.

Hatékonyan fejlesztik a kézügyességet. Az írás elsajátítását támogatja az Activity kocka is, ami nem speciálisan betűismeretekhez alkotott eszköz, de hatékony a finommotorika fejlesztésben, ami elengedhetetlen olyan ismeretek tanulásában, mint az írás. A vonalvezetést, alakzatok felismerését szórakozva tanulja meg betűjátékok révén a csemete.